MANDAG 9:00 – 18:00
TIR-TOR 9:00 – 17:00
FREDAG 9:00 – 15:00
SØNDAG 9:00 – 15:00

KUNDESERVICE

70129999

Bæredygtighed


Bæredygtighed og miljø:

Hos Kokkens Hverdagsmad tænker vi naturligvis på miljøet, og vi arbejder hele tiden mod en mere bæredygtig måltidskasse. Bæredygtighed handler for os om mange ting. Det handler om madspild, både i dit og vores køkken og om genanvendelse af emballage. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og har altid gang i nye tiltag for at blive mere bæredygtige.

 

TooGoodToGo:

Kokkens Hverdagsmad samarbejder med TooGoodToGo om at bekæmpe madspild. Overskydende grøntsager sælges gennem appen, så vi undgår større mængder madspild.

 

Reduktion af madspild – hos dig:

En af de største klimasyndere er madspild. Vi synes at maden skal spises, og ikke smides ud. Når du køber en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad er du med til at reducere madspildet i din familie. Vi pakker nemlig, så vidt muligt, så mængderne passer til det antal personer, du har købt til.

 

Reduktion af madspild – hos os:

Vi er ordreproducerende. Det vil sige at vi kun producerer og pakker lige netop det antal kasser som vi har solgt. Derved undgår vi at overproducere og reducerer spildet i vores køkken og pakkeri.

 

Emballage:

Genbrug af flamingokasser:

Vi stiller også høje krav til den emballage, vi fragter din mad i:

– Den skal kunne holde maden kold

– Den skal slutte tæt

– Den skal være solid, således at hverken emballage eller indholdet går i stykker undervejs

 

Vi har valgt at pakke din mad i flamingokasser, da vi synes at de bedst leverer på disse krav. Vi tilbyder at tage din flamingokasse retur, når vi leverer en ny kasse til dig. Du skal blot sætte kassen samme sted, som vi sætter din nye måltidskasse. Kassen skal være tømt for indhold, rengjort og intakt. Alternativt, anbefaler vi at du afleverer din flamingo-kasse på din nærmeste genbrugsstation.

 

De flamingokasser, som vi får retur, bruges igen. I gennemsnit bruges vores kasser 3-4 gange. Når kassen er udtjent, sender vi den til genanvendelse. Flamingokasser genbruges blandt andet til produktion af let-beton og indgår i produktionen af nye flamingokasser.

 

Plastikemballage:

Kokken laver en stor del af maden til dig, så du blot skal varme den op.

 

Det stiller nogle store krav til den emballage vi leverer maden i:

– Emballagen skal kunne holde flydende retter (sovse, gryderetter mm)

– Emballagen skal kunne holde tæt på hele turen fra vores køkken til dit hjem

– Emballagen skal kunne holde til høje temperaturer – da maden ofte er varm når vi pakker den

– Og endelig skal emballagen naturligvis være godkendt til fødevarer og leve op til EU’s standarder

 

Emballage af plastik kan opfylde alle disse krav, og vi har derfor valgt at pakke det meste af vores mad i dette. I dag er er en del af den plast-emballage, vi bruger, lavet af genanvendelig plast. I samarbejde med vores leverandører, arbejder vi på, at en stadig større del af emballagen bliver genanvendelig.

 

Gennemsigtige plast-beholdere kan sorteres som plast affald. Du kan enten aflevere dem på din genbrugsstation, eller i affalds-sorteringen, hvis din kommune tilbyder dette.

 

 

 

Copyright – Kokkens Hverdagsmad – en naturlig del af Catering Danmark