MAN-FRE9:00 - 18:00
SØNDAG9:00 - 15:00

KUNDESERVICE

 70129999

Hvordan undgår du madspild?


Rester af forskellige grøntsager, undgå madspild med Kokkens Hverdagsmad

 

Madspildet i Danmark er stort, og hver eneste dag smider danskerne store mængder mad ud. Faktisk havner ca. 20% af de madvarer, vi køber, i skraldespanden. Vi køber for stort ind, og vi når ikke at spise maden, før den bliver for gammel.

 

Hvorfor er madspild et problem?

Madspild er en stor belastning for miljøet, da det kræver mange ressourcer at producere mad. Disse ressourcer har belastet naturen unødigt, hvis maden ender i skraldespanden.

 

Men faktisk er madspild også en belastning for din økonomi. Hver gang du smider madvarer i skraldespanden, går de penge, du har brugt på maden, tabt. Ved at stoppe madspild kan du altså gøre en stor forskel for miljøet og samtidig få mere mad for pengene.

 

Hvordan stopper du madspild?

For at nedsætte dit madspild kan du med fordel starte ugen med at lave en madplan. Med en madplan får du overblik over, hvad du skal købe ind. Du kan samtidig planlægge dagene sådan, at du kan genbruge eventuelle rester i en ny ret den efterfølgende dag.

 

Når du køber ind, er det vigtigt, at du ikke køber mere end det, du spiser. Du skal ikke lade dig lokke af mængderabatter, hvis ikke du kan nå at spise maden, før den bliver for gammel.

 

Du kan med fordel også købe madvarer med kort holdbarhed, hvis du alligevel skal spise dem samme dag. På denne måde undgår du, at madvaren ender i skraldespanden.

 

Undgå madspild med en måltidskasse

En anden måde du kan nedbringe dit madspild på, er ved at købe måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad. I vores måltidskasser er ingredienserne målt præcist op, så du ikke får leveret mere end det, du skal bruge. På denne måde undgår du både overskud fra madlavningen og impulskøb i supermarkedet.

 

Indholdet i måltidskassen lever altid op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger, både hvad angår indtagelse af frugt, grønt, kød og fuldkorn, men også portionernes størrelse så du undgår madspild. Det er dog forskelligt, hvor meget en familie spiser. Hvis du oplever at få for meget mad leveret i måltidskassen, er det oplagt at bruge resterne til en lækker madpakke eller som supplement til aftensmaden den efterfølgende dag. 

 

Husk at du kan justere antal portioner i måltidskassen fra dag til dag, så indholdet passer til det antal personer, der faktisk spiser med.

 

Hos Kokkens Hverdagsmad gør vi en stor indsats for at holde madspild på et absolut minimum. Vi køber altid ind efter, hvor mange måltidskasser der bliver bestilt. Herefter udregner vi den præcise mængde mad, så vi ikke får råvarer i overskud. Vores råvarer får vi leveret den dag, vi skal bruge dem – på denne måde leverer vi altid mad lavet af friske råvarer og mindsker samtidig madspildet.  

 

Vær med til at designe din måltidskasse

Med måltidskassen får du sund og lækker mad til fire af ugens syv dage. Retterne skifter fra uge til uge, så du altid får varieret og spændende mad – helt uden madspild.

 

Eksempel på tidligere ugemenu:

  • Stegt medister med ramsløg og bacon – hertil hjemmerørt, grov sennep
  • Hakkebøf med bearnaisesauce
  • Pastinaksuppe toppet med grøn pesto
  • Tortellini med ricotta – hertil cremet tomatsauce og stegt bacon

Skulle der være en ret på menuen, som du ikke bryder dig om, kan du altid udskifte op til tre af retterne til alternative retter. Udskiftning af enkelte retter kan også være med til at mindske madspild, så I ikke får leveret mad, I ikke har lyst til at spise.

 

Læs mere om vores måltidskasser og bestil her

 

 

Copyright – Kokkens Hverdagsmad – en naturlig del af Catering Danmark