MANDAG 9:00 – 18:00
TIR-TOR 9:00 – 17:00
FREDAG 9:00 – 15:00
SØNDAG 9:00 – 15:00

KUNDESERVICE

 70129999

Madplan: Din guide til at spare tid og penge i hverdagen

 

Er du træt af at køre boller i karry, lasagne og frikadeller på repeat?



Du kan hurtigt blive træt af at gentage de samme retter om og om igen. Det kræver tid og overskud at finde på nye retter, og det er ikke altid det, der ligger højest på listen i en travl hverdag. Det er her, at en lækker og nem madplan kommer ind i billedet.

 

En madplan kan gøre det nemmere for dig at spise sundere og mere varieret, og den kan give dig mere tid i hverdagen. Du skriver din madplan uge for uge. På den måde behøver du kun at tænke på planlægning af måltider én gang om ugen. Det giver plads til andre ting i hverdagen og giver dig mere overskud til alt det andet, der fylder i hverdagen.

 

Den nemmeste madplan får du med en måltidskasse fra Kokkens hverdagsmad

Med vores måltidskasser stopper arbejdet med at lave ugens madplan, når du har valgt, hvilke retter du vil spise i den kommende uge. Så forbereder vores kokke maden og leverer den til dig, så du kan færdiggøre den på kun ca. 20 minutter. Udregn prisen for din familie herunder:



Beregn din pris




I denne oversigt giver vi dig en omfattende guide til alt om madplaner. Du kan blandt andet se frem til:

 

  • Tips og tricks til at overholde din madplan

 

  • Gode råd til, hvordan du tilpasser madplanen efter dine behov – hvad end du vil have en madplan på budget, en vegansk madplan eller en glutenfri madplan

 

  • En madplan-skabelon, som du kan bruge igen og igen

 

Hvad er fordelene ved en madplan?

Der er et hav af fordele ved at lave en madplan. Den vigtigste må næsten være, at det bliver nemmere for dig at få maden til at passe ind i den travle hverdag. Når du bruger én enkelt dag om ugen på at lave madplanen, frigiver du oceaner af tid til resten af ugen, hvor du ikke behøver at tænke på, hvad du skal handle ind, hvilke retter I skal have, og hvornår I skal have de forskellige måltider.

 

Kort og godt betyder det, at du med en madplan får foræret tid og overskud. De mange andre fordele vil blive uddybet nedenfor.

 

Fordele ved at lave en madplan:

 

Du sparer penge og tid, fordi du kun handler det nødvendige.

 

Du får nemmere ved at spise sundt.

 

Du får større variation i forhold til, hvad du spiser.

 

Du skal ikke finde på nye retter hver dag.

 

Du sparer penge og tid Det siger sig selv. Du handler kun ind til det, du har stående på din madplan. Det sparer dig for tid og penge. Nemmere bliver det ikke. Desuden undgår du impulskøb flere gange om ugen. 

 

Du får nemmere ved at spise sundt → Hvis du afsætter tiden til madplanen, frigiver du mere overskud, og det overskud kan bruges på at finde sundere retter. Du kan læse mere om, hvordan du laver en sund madplan længere nede på siden.

 

Du får større variation → Kører du også de samme retter i ring? Med en madplan er der en undskyldning og mulighed for at få lavet varierede retter. Når du har alle retterne foran dig, bliver det nemmere at spotte gentagelserne.

 

Du skal ikke finde på nye retter → ”Hvad skal vi spise i aften?” – den sætning, som de fleste er trætte af at høre, fordi den bliver gentaget konstant. Med en madplan kan du dovne den i hverdagen og blot kigge på sedlen. Så behøver du ikke at opfinde den dybe tallerken hver dag.

 

Det skal du vide, inden du laver madplanen

Inden du sætter dig ned og går i gang med madplanen, er der flere spørgsmål, som er gode at stille dig selv:

 

1. Hvad vil du opnå med madplanen? Laver du den, fordi du skal spise billigere, mere varieret, sundere, eller fordi du vil have mere tid i hverdagen?

2. Hvad er dit madbudget? Det gælder om at planlægge retterne efter lige netop dit budget. Længere nede på siden kan du læse mere om, hvordan du laver en madplan på budget.

3. Hvad har du tid til? Find ud af, hvor meget tid du har i hverdagene til at lave maden. Vælg de retter, der giver mening i forhold til den tid, du har.

4. Hvor mange måltider skal du lave? Planlæg frem i ugen – måske skal du spise med en veninde om fredagen, eller børnene skal til fødselsdag om onsdagen. Tilpas din madplan til hver uge.

 

Når du har styr på de ovenstående spørgsmål, har du et meget bedre grundlag for at lave dine kommende madplaner. I næste afsnit kan du læse mere om, hvordan du helt konkret laver en madplan, og hvordan du kommer i mål med den.

 

Hvordan laver man en god madplan?

En af de helt store synder ved madplaner er ofte, at du ikke sætter ordentlig tid af til at skrive den. Det kan være en god idé at have en fast ugedag, hvor du skriver planen for den kommende uge. Den helt oplagte dag er selvfølgelig søndag, fordi den ligger lige inden den næste uges start.

 

Du tænker måske, at det er nok bare at plotte nogle ugedage og madidéer ind på en liste. Det kan også være fint nok i sig selv. Men hvorfor ikke gøre det en tand nemmere og mere overskueligt for dig selv?

Hvis du også medtænker andre praktiske detaljer i din madplan, kan du gøre det endnu mere simpelt at handle ind og lave mad i den travle hverdag. Du kan eksempelvis medtage dette:

  • Hvad der skal købes ind
  • Hvem der skal købe ind
  • Hvem der skal lave maden

 

På den måde er der styr på planen ned til mindste detalje, og du får mere overskud, når du har brug for det – nemlig i hverdagen. Det får du, fordi du allerede har skrevet ind, at det er dig, der skal købe ind og lave chili con carne om mandagen, og at det er din partner, der skal købe ind og lave maden om tirsdagen. Så er der ingen overraskelser i løbet af ugen, og alt kommer til at gå som smurt. Ofte kan det være diskussionerne og planlægningen omkring, hvem der skal gøre hvad, der kan tage længst tid. Derfor er det smart at medtænke de elementer i din plan – også selvom du måske tænker, at de ikke bør fylde så meget. Hvis du har større børn, kan de også komme på listen – enten som indkøbere eller kokke.

Det er altid en fordel at lave en madplan med indkøbsliste. Du skal købe maden uanset hvad, og det vil være et punkt mere, som du ikke skal bekymre dig om i hverdagen. Når du alligevel sidder og finder retter og opskrifter, kan du lige så godt skrive ingredienserne ind også. Helt lavpraktisk kan du lave mere plads på din madplan til netop indkøbslisten, så du får plads til at skrive alle de ingredienser, som du skal bruge. Så kan du have madplanen i lommen, når du tager ned og handler. Du kan bruge vores madplansskabelon inspiration.

 

📝 Hent madplanskabelon som PDF

 

✔️ Tip!

Det kan være en god idé at bygge din madplan op i faste elementer, der kan gentages i de forskellige uger. Måske du har en ugentlig fiskedag, vegetarisk dag, suppedag, eller en dag, hvor du bruger alle resterne. Det gør det meget nemmere for dig at vælge retter, og du er sikker på at få den anbefalede mængde af eksempelvis fisk.

Overhold din madplan

Er du typen, der hurtigt går død i nye vaner? At lave en madplan kan være lidt ligesom at starte op i fitness. Det er denne her gode idé om, at det hele bliver nemmere, og at du kommer til at spise mere varieret. Men vi ved jo også alle sammen, at ændringer i hverdagen kan være svære at holde fast i.

 

Som vi nævnte tidligere, er det vigtigt at have gennemtænkt og overvejet nogle spørgsmål, inden du går i gang med din madplan. Det kan nemlig også være med til at give dig motivation til at overholde den. Nedenfor kommer vi med fire tips til, hvordan du overholder din madplan – i længere tid end blot en uge!

 

1 # Find ud af, hvorfor du vil lave en madplan i første omgang

Er det, fordi du gerne vil spise sundere og have en sund madplan? Er det, fordi du vil spise mere varieret eller have mere tid til at lege med dine børn i hverdagene? Det kan være en god idé at lave en liste eller hænge motivationen op på køleskabet. På den måde kan du blive mindet om, hvorfor du startede madplanen, og derigennem holde fast i den, selvom du måske har overvejet at droppe den. Så husk at minde dig selv om hvorfor – uanset om det er, fordi du vil leve sundere eller have mere kvalitetstid med dine børn.

 

2 # Vælg kun retter, som du rent faktisk har lyst til både at lave og spise

Tag lige og træk vejret, og find ud af, om du har overskud til at lave en keto-madplan eller en vegansk madplan. Du vil have svært ved at overholde madplanen, hvis du fylder den med retter, som du ved, at du ikke vil spise i længden, eller som er for besværlige at lave. Sørg derfor for at vælge retter, som du har overskud til at lave tirsdag aften efter en lang arbejdsdag.

 

3 # Brug resterne i din madplan

Ved at bruge resterne i din madplan kan du både undgå madspild, spare penge og gøre det nemmere for dig selv. Det gør det især nemmere for dig at finde på retter, hvis du ved, at du kan lave biksemad eller en paella ud af gårsdagens kyllingerester. Det kan derfor også være en motivation for at holde din madplan.

 

4 # Start i det små

Hvis du ikke har erfaring med at lave madplaner, kan du hurtigt køre død i planlægningen og føle dig overvældet af en syv-dages madplan. Start derfor med at lave din madplan for tre eller fire dage, hvis du ikke har lavet en madplan før. Det vil give dig en fornemmelse af madplanen, uden at det bliver for uoverskueligt for dig. Eller måske skal den kun fungere i hverdagene, så du i weekenderne har frie tøjler? Så kan du altid udvide madplanen til hele ugen, når du er kommet ind i vanen.

 

Sådan laver du en madplan, der reducerer madspild

Er du klar over, at det er dig som forbruger, der laver mest madspild sammenlignet med detailhandlen og industrien?

Selvom det lyder helt vildt, er det dog, hvad en rapport fra Miljøstyrelsen siger.

 

Fordelingen af madspild i Danmark på sektorer (ton pr. år):

  • Husholdninger – 260.000
  • Detailhandelen – 163.000
  • Procesindustrien – 133.000
  • Primær produktion – 100.000
  • Restaurationsbranchen – 60.000

 

Der er derfor god grund til, at du som forbruger begynder at sætte mere fokus på at mindske madspild. Det er her, at madplanen igen kommer ind i billedet. En god madplan kan nemlig være med til at mindske madspild utroligt meget.

Lav en madplan, der reducerer madspild:

1. Lav madplanen ud fra det, du har liggende i grøntsagsskuffen eller bagerst i køleskabet

Selvom du føler, at du bruger al maden i køleskabet, vil der altid kunne findes noget (tro mig!). Du har sikkert ting som et halvfyldt glas sennep, en halv broccoli eller noget creme fraiche. Det lyder ikke af meget, men hvis du tilføjer lidt bacon til disse ting, har du allerede en lækker broccolisalat. Sørg derfor for at bruge fem minutter på at kigge køleskabet igennem, inden du laver din madplan og indkøbsliste. Det kan både være med til at reducere madspild og spare dig for en masse penge. Det handler bare om at tænke lidt kreativt. Hvis du er helt blank på, hvad du kan bruge madvarerne til, kan et tip være at søge på Google. Skriv for eksempel ’sennep og bacon’, og find en lækker sennepskyllingeret.

 

2. Vælg retter, hvor nogle af madvarerne kan gå igen

Det giver især mening, hvis du for eksempel laver en hel kylling. Brug i så fald kyllingeresterne i eksempelvis tarteletter dagen efter. Skal du bruge kål, så sørg for at vælge to retter, der kan indeholde kål. Tippet gælder især for de store råvarer, som du ikke får brugt i én omgang. Andre typiske madvarer hvor du har til flere dage kan være agurk, iceberg salat, æg, creme fraiche eller fløde.  Tænk i disse baner, når du laver din madplan.

 

3. Køb stort ind

Når du laver madplan til en uge ad gangen, kan du også klare alle indkøbene på én gang. Det betyder, at du får bugt med impulskøbene. Det er ikke kun godt for pengepungen, men også for madspild. Så køber du kun den mad, som du ved, at du skal bruge.

 

4. Sidst men ikke mindst: Hold dig til din indkøbsliste

Ikke noget med at handle ind, når du er sulten. Vi ved alle sammen, at man nemt kan komme til at putte en plade chokolade, en pakke boller eller en pose gulerødder ned i kurven. Hvis du ikke holder dig til indkøbslisten, kan du hurtigt få købt en masse ekstra mad, som du ikke når at få spist – fordi det ikke er tænkt ind i din madplan. En anden fordel ved at holde dig til indkøbslisten er også, at du køber knap så mange usunde varer (som vi jo ved, at du nok skal få spist).

 

✔️ Tip!

Hvis du bestiller et eller flere af dine måltider gennem en måltidskasse, vil du også kunne reducere madspild. De fleste måltidskasser indeholder kun lige akkurat de madvarer og mængder, som du skal bruge til madlavningen. Så er der ingen madspild overhovedet.

 

Vælg retterne i din madplan med omhu

Selvom det lyder nemmest bare at smække nogle tilfældige retter på din madplan, kan der være mange fordele i at bruge lidt tid på at vælge de helt rigtige retter. Du skyder dig selv i foden, hvis du fylder madplanen op med retter, som du ikke har tid til at lave, som dine børn ikke vil spise, eller som er for svære i forhold til, hvor meget overskud du har i hverdagen.

 

Husk at skifte mellem retterne i forhold til tilberedelsestid og sværhedsgrad. Det nytter ikke noget at fylde madplanen op med tidskrævende retter. Så går du hurtigt død i madplanen. Det kan være en god idé at placere nogle lidt mere krævende måltider mellem nogle nemme og enkle opskrifter. På den måde får du variation, og du kan overskue madplanen – selv på de lidt mere travle dage. Så afsæt lidt tid til udvælgelse af retter, når du alligevel sidder og planlægger madplanen.

 

✔️ Tip!

Du vil ofte have lidt mere tid i weekenderne, så det er oplagt at lægge de mere krævende og ekstravagante retter her.

 

Det kan godt være svært at finde på nye retter til en hel uge ad gangen, men du behøver ikke nødvendigvis at opfinde den dybe tallerken hver gang. Hvis du mangler madplan-idéer og inspiration til retter, kan du altid bruge lidt tid på at skimme enten madblogs online eller gode gamle kogebøger. Der findes et hav af opskrifter og retter online.

 

Eksempler på retter, som du kan bruge i din madplan:

Mandag ⇨ Risotto med ærter og pancetta

Tirsdag ⇨ Stegte nudler med grøntsager og æg (vegetarret)

Onsdag ⇨ Lakselasagne

Torsdag ⇨ Roastbeef med kartoffel-sellerimos

Fredag ⇨ Brug rester fra roastbeef til en lækker biksemad

Lørdag ⇨ Blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble (vegetarret)

Søndag ⇨ Jordskokkesuppe med torsk, æbletern og bacon

 

Det vigtigste, som du skal være opmærksom på, inden du går på jagt efter de perfekte retter til madplanen, er, at du finder din gennemgående røde tråd i retterne. Vil du gerne spise sundt, så søg efter sunde retter. Hvis du til gengæld gerne vil have vegetariske retter to gange om ugen, så led efter vegetarretter. Hvis du finder den røde tråd, er det også nemmere at finde lige netop de retter, som du kan lide.

 

Madplan til børn

Er huset fyldt med børn? Så kan du sikkert nikke genkendende til, at det kan være svært at overskue de helt store madplaner. Dine børn er sikkert også utilfredse med maden – den ene dag elsker de mexicanske pandekager, og den næste kan de ikke fordrage dem. Sådan er børn nu en gang.

 

Det behøver dog ikke at være sådan. En madplan kan være en god undskyldning for at få børnene med i madlavningen. Og så kan du ovenikøbet undgå brok og sure miner over mad, som de ikke kan lide. Det er en win-win-situation.

 

Hvis du sætter dig ned om søndagen sammen med dine børn, kan de måske få lov til at vælge en ret hver og være med i beslutningsprocessen. På den måde er du sikker på, at du laver noget mad, der bliver spist – for de har selv været med til at vælge det. Hvis børnene har hver deres maddag, kan du også have din. Så har du måske også nemmere ved at få de lidt mindre børnevenlige retter på menuen.

 

Når du skal vælge retter til en madplan til børn, skal du også tænke over måltidernes farver og den måde, de bliver serveret på. De skal gøres så interessante for børnene som muligt. Det gælder ikke kun smagen. Sørg for at have mange farver på tallerkenen, der får retterne til at se indbydende ud. Det kan også have sine fordele at få børnene til selv at anrette maden. Så bliver de engagerede i maden, og der er større chance for, at de spiser det.

 

✔️ Tip!

Det vigtigste ved en børnevenlig madplan er enkelthed. Lad retterne bestå af få, simple og velsmagende komponenter, som både store og små kan lide.

 

Gør din madplan sund

Madplanen er det perfekte værktøj, hvis du gerne vil spise sundere i hverdagen. Du kan hurtigt springe over, hvor gærdet er lavest, hvis du skal finde på retter i en travl hverdag. Hvis det skal gå stærkt, vil det ofte være en simpel spaghetti bolognese eller frysepizza, der vinder over den sunde ret.

 

Hvis du til gengæld har sat noget tid af til madplanen, er det nemmere at bruge tiden på at finde nogle sunde retter til den kommende uge. Når du har tiden og har planlagt hele molevitten, er det noget nemmere at træffe et rationelt (og sundt) valg.

 

Der er mange forskellige måder at gøre din madplan sund på. Det handler især om, hvad der er sundt for dig. Kan du for eksempel ikke tåle gluten, er en glutenfri madplan helt oplagt for dig – og også det sundeste valg. Det kan også være sundt at lave en veganer-madplan. Det gælder både dig, der er ”fuldblods”-veganer, og dig, der gerne vil have mere grønt ind i hverdagen. Hvis du ikke er veganer, kan du i stedet have en uge (eller måske blot nogle dage), hvor du laver en vegetar-madplan.

 

Når du laver en vegansk eller vegetarisk madplan, kan du både passe bedre på klimaet og få mere grønt ind i hverdagen. Det er derfor en oplagt måde at få en sundere madplan på – om det så drejer sig om et par dage om ugen eller den fulde madplan.

 

Hvis du laver en vegetarisk madplan, skal du undgå:

  • Kød
  • Fjerkræ
  • Fisk
  • Skaldyr

 

Der findes et hav af vegetariske retter, der både er smagfulde og yderst indbydende. Lad dig ikke skræmme af, at du ikke skal bruge kød. Madplanen er det perfekte værktøj til at få indført mere grønt, da du afsætter tiden til at gennemtænke retterne og finde på nye vegetariske og veganske retter. Tør du tage udfordringen op?

 

Hvis du gerne vil lave en sund madplan, der samtidig kan få dig til at tabe dig, kan det være, at du skal i gang med en keto-madplan. Keto-diæten er en low carb-kur, der tvinger kroppen til at forbrænde fedt frem for kulhydrater. Det kan være en forholdsvist hård kur, så sørg for at undersøge den grundigt, inden du begynder at lave madplaner ud fra den. Den bedste måde at spise efter keto-diæten på er netop igennem madplaner, fordi diæten kræver en del planlægning.

 

I en keto-madplan er der flere madvarer, som skal spises så lidt som muligt, herunder:

  • Pasta
  • Ris
  • Kartofler
  • Brød
  • Tørrede bønner og linser
  • Frugt
  • Rodfrugter
  • Mælk og yoghurt
  • Sukker, inkl. slik og sodavand.

 

Pas på med at lave alle dine madplaner, så de følger en strikt kur. Det er ikke altid sundt i længden, og det er sværere at holde en madplan, hvis alle retterne indgår i en kur. Hvis du gerne vil spise sundt, kan en idé derfor være at tilføje keto-, veganske eller vegetariske retter til et par af dagene i ugen og ellers blot vælge retter, der har mere grønt i sig.

 

Madplan på budget – sådan gør du

Vi kan ikke komme udenom, at det kan være dyrt at handle ind. Uanset om du er på SU, er en familie på fem eller blot bor med din kæreste, kan det være svært at få enderne til at mødes hver måned. Vi kan alle have brug for at lave en madplan, der er billig og til at overholde økonomisk. Heldigvis er det forholdsvist nemt at lave en billig madplan. Men hvordan laver du din madplan billig uden at gå på kompromis med retterne?

 

Selvom du går efter at lave en madplan på budget, behøver du jo ikke at lave en madplan for fattige. Du behøver ikke nødvendigvis at gå glip af grøntsagerne og de sunde vaner eller spise kedelig mad, bare fordi det skal være billigt. Nedenfor kommer vi med fire tips til at lave en billig madplan uden at gå på kompromis.

1 # Lav din madplan ud fra tilbud

Du kan ofte få meget mere for pengene, hvis du bevidst går efter tilbuddene. Det behøver ikke nødvendigvis at være gennem de mange fysiske tilbudsblade, der hober sig op i din postkasse. Du kan sagtens finde tilbud online. Find dit foretrukne supermarkeds tilbudsavis online, og tag udgangspunkt i den, når du skal lave din madplan. Flere og flere supermarkeder har efterhånden også deres egne apps, så det er endnu nemmere for dig at finde tilbuddene. 

2 # Gå efter sæsonvarer til din madplan

Det er altid en god idé at gå efter de varer, der er i sæson. Det er mere miljøvenligt, giver mere variation, og så er det selvfølgelig billigere. Hvis du for eksempel vil lave en ret med asparges, giver det bedst mening at lave denne i starten af sommeren, da de her ikke skal importeres langvejsfra. I stedet kommer de lige her fra Danmark og er en del billigere – og endda ofte også friskere.

3 # Tænk fryseren med ind i din madplan

En billig løsning er altid at tage mad op fra fryseren, når du skal til at lave mad. Tænk også fryseren med ind i dine fremtidige madplaner. Køb for eksempel en hel kylling, og frys resten ned til ugen efter, hvor du kan lave en lækker paella af kyllingeresterne. Ofte kan det være billigere at købe madvarer i større mængder, men du skal huske på at tænke ”frysermaden” ind i de kommende madplaner, så du ikke bare køber stort ind og ender med at lave madspild.

4 # Planlæg, hvor mange penge du må bruge på din madplan om ugen

Det er altid en god idé at planlægge, hvor meget du skal handle ind for. Når det gælder madplanen, giver det ekstra god mening at gøre det, da du måske skal handle ind til en hel uge ad gangen. Derfor er det nemmere at budgettere, end hvis du handler fra dag til dag.

Gør din madplan endnu nemmere med en måltidskasse

Madplanen er til for at gøre hverdagen mere overskuelig, men der er faktisk også en mulighed, der er endnu nemmere – nemlig måltidskassen. Med en måltidskasse kan du kombinere madplanen med mad leveret til døren. Så bliver det ikke nemmere.

 

Du vil ofte kunne få en indbygget madplan med en måltidskasse. På den måde har du alle komponenterne fra start, og du skal afsætte endnu mindre tid til planlægning og indkøb i hverdagen. Du kan også kombinere din madplan med en måltidskasse, der måske kommer tre gange om ugen. Du kan eksempelvis vælge levering på dine tre travleste dage, og så skal du blot handle ind til fire dage. Find ud af, hvad der fungerer bedst for dig og dine behov. Du kan udregne prisen for en måltidskasse til din familie herunder:



Beregn din pris




Start med din madplan allerede i dag

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvordan du kan lave en madplan, og hvordan du gør madlavningen nemmest for dig og dine behov. Det vigtigste råd, som du skal tage med fra dette skriv, er, at du skal afsætte tiden til at lave en ordentlig madplan. Selvom det lyder selvmodsigende, kan du få meget mere tid i hverdagen, hvis du blot afsætter en time til madplanlægningen én gang om ugen.

 

Du får lige en opsummering af de vigtigste råd til at lave en madplan her:

  1. Sæt en time af til planlægning af madplanen for den kommende uge (eks. søndag aften).
  2. Find grunden til at lave madplanen – er det for at spise sundere, vegansk eller for at skabe mere overskud?
  3. Find på retterne, og mix dem ift. sværhedsgrad på de forskellige dage.
  4. Lad gerne flere komponenter gå igen, eller hav en bestemt dag om ugen til en bestemt type ret (suppedag, fiskedag, vegetardag osv.). Det gør det nemmere for dig.
  5. Handl det hele på én gang, eller del indkøbene op i bidder.
  6. Nyd det overskud, der kommer i hverdagen, når alt er planlagt på forhånd.

Efter vores mange råd og tips er det dig, der skal i gang med arbejdet. Der er ingen undskyldninger – så sæt dig ned med vores madplansskabelon eller med papir og blyant, og skriv retter ned til den kommende uge. Sørg for at tænke indkøbsliste og indkøbsplaner ind i sammenhæng med retterne. Sæt i gang!

 

Copyright – Kokkens Hverdagsmad – en naturlig del af Catering Danmark