MANDAG 9:00 – 18:00
TIR-TOR 9:00 – 17:00
FREDAG 9:00 – 15:00
SØNDAG 9:00 – 15:00

KUNDESERVICE

 70129999

Aftensmad: Din store guide til lækker aftensmad

”Hvad skal vi have til aftensmad?”

Det evindelige spørgsmål fra både børn og forældre i de fleste danske hjem. Det er et spørgsmål, der bliver stillet igen og igen – aften efter aften. Det kan være svært at overskue både at lave, finde på og købe ind til aftensmaden. Aftensmadsidéer er ikke ligefrem noget, der hænger på træerne.



Det kan være svært og uoverskueligt at lave mad, der skal være billigt, lækkert, sundt og børnevenligt. Det vil vi gerne forsøge at gøre noget ved.

 

I denne guide får du derfor:

  • Tips og tricks til, hvordan du kan finde ud af, hvad I skal spise til aftensmad

 

  • En liste over spændende retter med klassiske madvarer – med et tvist

 

  • Idéer og inspiration til aftensmad efter dine behov – uanset om du kun er dig, en hel familie eller skal have gæster på besøg.

 

Så kan du forhåbentlig blive klogere på, hvordan du skal lave aftensmad efter dine behov. Med vores mange tips og tricks kan du få hjælp til at gøre din hverdag nemmere og finde på lækre og sunde retter til aftensmaden.

 

Skal det være let at få varieret og lækker aftensmad hver dag?

Med vores måltidskasser har kokken forberedt det meste, så aftensmaden er klar på bare 20 minutter. Se herunder hvad det koster for din familie.



Beregn din pris




Forslag til aftensmad – klassiske madvarer med et tvist

Har du svært ved at finde på nye retter med de klassiske madvarer? Det giver mening at bruge de klassiske madvarer, som du allerede har i køleskabet, som er billige, og som kan findes i alle supermarkeder. Men det kan hurtigt blive kedeligt at køre de samme retter igen og igen. Du kender det sikkert – aftensmaden er en blanding af lasagne, boller i karry og spaghetti om og om igen. Men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan.

 

Derfor kommer vi med eksempler på retter, som du kan lave på nye og spændende måder.

 

Først og fremmest skal vi lige have slået fast, hvad vi mener med klassiske madvarer. Her taler vi om madvarer, som alle kender, og som du ved, hvordan du tilbereder. Det kan være en fordel at bruge disse, fordi de er nemme at skaffe, og fordi du sikkert allerede har dem derhjemme i køkkenskabet eller i fryseren.

 

Det kan være madvarer som:

  • pasta
  • ris
  • kartofler
  • kylling
  • hakket oksekød
  • løg
  • hvidløg
  • gulerødder

 

I nedenstående liste har vi taget udgangspunkt i de nævnte klassiske madvarer og fundet på flere nye retter, som kan laves i stedet for. På den måde behøver du ikke at opfinde den dybe tallerken, når du skal finde på aftensmad. Du skal blot tænke retterne ind i nye omgivelser.

 

Inspiration til aftensmad med klassiske madvarer på nye måder:

Aftensmad med kylling

Der er mange fordele ved at vælge kylling til dine retter. Kylling er kalorielet og fedtfattigt og kan kombineres med mange forskellige smage. I stedet for de klassiske retter som kylling i karry og helstegt kylling kan du prøve at tænke i andre baner.

 

Prøv for eksempel retter som:

  • Kyllingefrikadeller med tzatziki
  • Spicy chicken og nudelsalat – med sødme fra mango og nødder
  • Kyllingerilette med æble
  • Fajita kylling med lime

Aftensmad med hakket oksekød

Det første, du tænker på med hakket oksekød, er sikkert spaghetti bolognese og lasagne. Men der er faktisk mange andre spændende retter, du kan lave med det forholdsvis billige og simple kød:

  • Fyldt aubergine med oksekød
  • Grøntsagswok med ingefær-sojakrydret oksekød og perlebyg
  • Empanadas med oksekød og søde kartofler.
  • Hakkebøf med grønt tilbehør

Aftensmad med pasta

Pasta er den madvare, vi ofte vender tilbage til, når vi lige hurtigt skal bikse noget sammen. Men der findes et hav af forskellige kombinationer, når det gælder pasta.

Så prøv nogle nye retter, hvor du ikke bare tilføjer pesto eller tomatsovs:

  • Penne med edamamebønner og skinke
  • Pasta med blomkål og ost
  • Pasta med kikærter, rosmarin og chorizo
  • Spaghetti Carbonara

Som du kan se i ovenstående retter, er der flere ting, du kan gøre for at pifte de klassiske retter og madvarer op og tænke i nye baner:

 

1. Tænk på de klassiske retter, men prøv at bytte rundt på madvarerne – måske kan du bruge laks i din lasagne i stedet for oksekød. Eller måske du kan bruge kylling eller fiskefars i dine frikadeller frem for svinekød. Det kan hurtigt blive en helt anden ret, hvis hovedelementerne skiftes ud.

 

2. Sæt madvarer sammen på nye måder – prøv at sætte nogle ingredienser sammen, som du måske ikke umiddelbart kan se en sammenhæng imellem.

 

3. Tænk i udenlandske baner – ofte kan eksempelvis kylling og oksekød bruges i spanske retter som empanadas, paella, tapas osv. Ofte er retterne mindst lige så nemme at lave. De kræver måske bare nogle andre krydderier eller lignende. Det gælder bare om at være kreativ og tænke på retter, du har fået på din sidste rejse.

 

4. Få inspiration udefra – søg efter nye opskrifter på nettet og i gamle kogebøger, eller tal med dine venner og veninder om, hvad de får at spise normalt. Der kan være mange guldkorn og inspiration gemt hos andre. Ofte har de måske også nogle retter, de vender tilbage til – og måske er det nogle, som du aldrig selv ville komme i tanke om.

 

5. Tænk retter på nye måder – prøv for eksempel at spise vafler som aftensmad i stedet for som dessert. Så skal du bare lave madvafler i stedet og udskifte noget af sukkeret med eksempelvis spinat. Så har du lige pludselig en lækker ret, der kan spises på et utal af måder. Du kan blandt andet putte kylling og grønt oven på spinatvaflen – og voila.

 

6. Tilbered maden på nye måder – lidt i sammenhæng med foregående tip, så prøv at se, om du ikke kan tilberede maden på en ny måde. Det kan være, at du i stedet for at putte rosenkål i salaten kan skære dem over og putte dem i ovnen med noget olie på. Find ud af, om de retter, der normalvis steges på panden, måske kan laves i ovnen eller på grillen i stedet for. Ofte får du en helt anden smag og en helt anden ret, hvis du tilbereder den på en ny måde.

 

Lav aftensmad efter dine behov

Skal du lave mad til dig selv eller til hele familien? Uanset hvilken konstellation du har, er det vigtigt, at madlavningen er til at overskue i en travl hverdag og kan hænge sammen med budgettet. I det følgende vil vi have fokus på, hvordan du bedst muligt laver aftensmad efter dine behov.

 

Vi kommer omkring:

  • Aftensmad til børn
  • Aftensmad til én person
  • Hurtig aftensmad til de travle dage
  • Billig aftensmad til dig, der vil holde budgettet
  • Sund aftensmad
  • Aftensmad til gæster

 

Aftensmad til børn og barnlige sjæle

Det kan ofte blive en udfordring at lave mad til børnene derhjemme. Enten kan de ikke lide det, eller også er de utilfredse med, hvordan maden ser ud. Men bare rolig. Vi skal nok komme dig til undsætning. Vi har nemlig nogle tips til, hvordan du nemt kan tilpasse retterne til dine børn – uden at det skal kræve for meget af dig. Længere nede får du også en tjekliste, så du ved, om du er kommet omkring alle delene.

 

5 tips til børnevenlig mad:

#1 Lad børnene være med til at lave måltiderne

Der er altid større chance for, at børnene vil spise maden, hvis de selv har været med til at lave den. Så ved de, hvad der er i den, og det kan virke mindre skræmmende med nye retter. Hvis du ikke vil have dem med i hele processen, kan du nøjes med at få dem til at ordne småting som at røre rundt i dejen, smage, om der skal mere salt i, eller slå æg ud.

 

Du bestemmer selv, hvor meget de skal være med til – uanset hvad, giver det børnene mere lyst til at spise maden. Som bonus får I også noget kvalitetstid, og du får hjælp i køkkenet.

#2 Del retterne op i skåle

I forlængelse af det forrige tip om, at børn godt kan lide at vide, hvad de spiser, giver det god mening at dele måltidet lidt op, hvis det er muligt. Skal I for eksempel have tortilla-pandekager, kan alt fyldet være delt op i forskellige små skåle, som man så selv kan tage fra. Det kunne være skåle med majs, grønt eller tortillachips.

#3 Brug toppings til alle retter

Børn kan godt lide at drysse ting oven på maden. Så kan de selv få lov til at pynte den, hvilket igen hænger lidt sammen med, at de selv har været med til at lave maden. Du tænker nok, at det er de færreste retter, hvor topping passer til, men du kan faktisk bruge mange forskellige ting som topping. Det kan være ristede solsikkekerner, kokos, revet ost, nødder eller andet i den dur. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

#4 Lav maden så enkel som muligt smagsmæssigt

Et af de vigtigste råd er at holde det simpelt. Der skal ikke blandes alt for mange smage på én gang. Især ikke, hvis det er nye smage, som børnene ikke tidligere har smagt. Sørg for at have få, men gode ingredienser, som du ved, dine børn kan lide. Herefter kan du give dem valget om ekstra topping eller lignende. På den måde kan de selv styre, hvor meget ekstra smag der skal tilføjes.

#5 Få maden til at se indbydende ud

Det lyder måske indlysende, men børn kan godt lide, at maden ser indbydende ud. Det nytter ikke noget at servere en brun gryderet uden ekstra tilbehør eller farver. Prøv derfor at tilføje lidt farver på den ene eller anden måde. Det kunne være lidt grønt på toppen eller nogle stave af gulerødder ved siden af retten.

Tjekliste til børnevenlig aftensmad:

  • Er retten så simpel som muligt?
  • Er retterne delt op?
  • Har du tilføjet toppings?
  • Ser retten indbydende ud?
  • Har børnene været med til enten madlavningen eller udvælgelsen af retterne?

 

Hvis du kan tjekke ja til de fleste af ovenstående punkter, er du sikker på, at dine børn vil elske den mad, du serverer. Det er faktisk ikke så kompliceret, som man skulle tro, at lave børnevenligt mad. Det gælder bare om at se det fra børnenes side. Så tænk som et barn, når du skal vælge, hvilke retter du skal lave, og hvordan de skal anrettes.

 

Nem aftensmad til én person

Bare fordi du er single, behøver du ikke gå på kompromis med maden. Vi ved, at det nogle gange kan virke uoverskueligt at lave et stort måltid mad, når det bare er til dig selv. Derfor kommer vi her med nogle gode råd til at lave nem aftensmad til én.

#1 Hav så lidt opvask som muligt

Vi kender det godt. Når du kun er dig selv, giver det ingen mening at have en kæmpe opvask efter madlavningen. For der vil altid være en stor opvask – også selvom det bare er dig. Hvis du for eksempel laver en bøf med kartofler og sovs, vil der både være to gryder, en pande og evt. et skærebræt. Sørg derfor for at lave retter, der ikke kræver så meget udstyr – bare en gang imellem. Det kunne for eksempel være en kyllingesalat. Så har du sparet to gryder væk, og du får samtidig en sundere ret.

#2 Lav mad til mange dage

Der vil automatisk være mere mad tilbage, når du kun er en, der spiser den. Men sørg for at lave ekstra meget mad, så du måske kan fryse en eller to retter ned efterfølgende. Så behøver du heller ikke spise den samme ret flere dage i streg – men i stedet spise den ugen efter eller endnu senere. Du kan også varme den samme ret op dagen efter og tilføje en ekstra salat, så der sker lidt variation.

#3 Køb din frugt og grønt stykvis

Der kan hurtigt være meget madspild, hvis du skal købe en hel pose gulerødder eller en hel pose løg. I dag kan man heldigvis købe meget frugt og grønt stykvis. Det kan være en fordel for dig, der er alene, så der ikke er så meget madspild.

 

✔️ Tip!

Hvis du alligevel køber en pose gulerødder, så kan en god idé være at skrælle og skære dem alle sammen ud på én gang og putte dem i køleskabet i noget vand. Så kan de holde sig længe, og du får mere lyst til at spise dem.

#4 Spring over, hvor gærdet er lavest (ved nogle af elementerne)

Selvom du tit kan have lyst til at købe en pizza ved den lokale pizzamand, fordi du ikke orker at lave mad til dig selv, så prøv i stedet at snyde med nogle af elementerne. Køb en færdig pizzadej, men lav fyldet selv. Det kunne eksempelvis være en kartoffelpizza med rosmarin og hvidløg.

 

Eller køb en færdig tærtedej, og lav en lækker tærte med laks. På den måde får du lidt lækre og sunde måltider frem for at købe det hele færdiglavet. Det er okay at snyde en lille smule en gang imellem – så længe du ikke snyder hele vejen igennem.

 

Længere nede i guiden kan du blive klogere på, hvordan du laver et budget til mad for én person. Så kan du lave billig aftensmad, der ikke går på kompromis med kvaliteten.

Hurtig aftensmad til de travle dage

Suser du også rundt i hverdagene med job, børn og rengøring? Så er det sidste, du tænker på, nok en kompliceret aftensmad, der kræver tid og erfaring. Nem aftensmad er kodeordet til de travle hverdage. Hvis du fokuserer på at lave en nem aftensmad, er der meget større chance for, at du kommer i mål uden at bruge for lang tid på det. Du kan læse meget mere om, hvordan du gør aftensmaden så nem så muligt, i vores andet indlæg om nem aftensmad.

 

Det kan sagtens lade sig gøre at lave aftensmad på 30 minutter. Det gælder selvfølgelig om at vælge nogle retter, der ikke skal simre længe eller kræver meget af dig tidsmæssigt. Men der er også flere ting, som du selv kan gøre i forhold til at gøre madlavningsprocessen hurtigere. Her gælder det især om at forberede dig godt på forhånd, så du skal bruge mindre tid, når du har allermest travlt. Nedenfor kommer der nogle få tips til, hvordan du kan forberede aftensmaden, så madlavningen går hurtigere:

 

# Du kan lave en madplan

Du har sikkert hørt den tit. Din svigermor har sikkert foreslået dig at lave en madplan flere gange. Og det er ikke så dumt, som det lyder, at bruge lidt ekstra tid på at planlægge din aftensmad for en uge ad gangen. Det kan nemlig give dig meget mere tid og overskud i hverdagen. Du kan læse meget mere om madplaner her.

 

# Du kan have basic-madvarer i køkkenskabet og køleskabet

Du tænker nok, at alle jo har basic-madvarer liggende som pasta, løg, hvidløg osv. Men der kan være mange fordele ved at have ekstra af det hele. Så kan du hurtigt bikse en ret sammen uden at skulle handle. Det gælder især om at have basic-krydderier som karry, paprika, timian og chili. Mange retter kan piftes op med krydderier. Sørg derfor for at handle stort ind af basisvarer, så du kan lave en ret på nul komma fem.

 

# Du kan skære grøntsagerne til flere måltider på én gang og forberede måltiderne så meget som muligt inden

Denne her giver lidt sig selv. Når du alligevel er i gang med at hakke og skære grøntsager, kan du lige så godt få det gjort til retten i morgen også. Hvis det skal gå ekstra hurtigt, så invester i en minihakker, der kan hakke det hele på én gang. Det sparer dig for en masse tid.

 

# Lav store portioner, og frys resten ned

Her gælder lidt det samme princip som ved foregående tip. Når du alligevel er i gang med at lave mad, så lav en dobbeltportion. Det er hurtigere og nemmere at putte dobbelt så mange ingredienser i og så spise den anden halvdel på et andet tidspunkt. Hvis du fryser retten ned, skal den bare tøs op en dag, hvor du har ekstra travlt – og bum, så har du en færdig ret.

 

Billig aftensmad til dig, der vil holde budgettet

Bruger du også for mange penge på aftensmad, og vil du bare gerne have en billig og nem aftensmad? Det kan sagtens lade sig gøre at lave billig aftensmad. Du kan endda lave mad ned til 30 kroner pr. person uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det gælder bare om at tænke kreativt og holde styr på, hvor meget du bruger.

 

Hvis du gerne vil lave billig aftensmad, kan det være en god idé at lave et fast madbudget, hvor du for eksempel må bruge et vist antal kroner pr. person om ugen.

 

Så kan dit madbudget se således ud:

  • Madbudget til én person: 300 kr. om ugen
  • Madbudget til et par: 5-600 kr. om ugen
  • Madbudget til familie med børn: 1.000 kr. om ugen

 

Ovenstående eksempler på madplaner er selvfølgelig en smule skrabet, men det kan sagtens lade sig gøre at leve for det. Uanset hvor højt eller lavt et madbudget du vælger, er en god regel for at spare også at putte pengene fysisk ned i en kuvert. Så kan du altså lægge dine 600 kr. ned i fire kuverter, så du har styr på, hvor mange penge du skal bruge på mad hele måneden.

 

Når du skal lave billig aftensmad, gælder mange af de samme tips fra tidligere, nemlig at det gælder om at lave mad til flere dage ad gangen og bruge fryseren hyppigt.

 

Det kan også være en god idé at gå efter tilbuddene. Kig de forskellige tilbudsaviser igennem, og lav din aftensmad ud fra, hvad der er på tilbud. Det kan lyde forholdsvis krævende, men hvis du blot kigger efter tilbud i dit foretrukne supermarked, er det hurtigt lige at skimme dem og vælge derudfra.

 

Du ved sikkert godt, at hvidt toastbrød er billigt, men til gengæld bliver du aldrig mæt, og det er et meget usundt valg. Vælg i stedet at bage dine egne ting. Det kan spare dig for rigtig mange penge i længden. Lige så snart du har basisvarerne som mel, sukker, salt og bagepulver, kan du bage mange forskellige brød super billigt. Ofte vil det hjemmebagte brød strække sig længere end det færdigkøbte brød, og du kan derfor spise det i længere tid. Du kan også ofte få flere brød ud af en enkelt dej. Så hvorfor ikke begynde at bage noget mere og spare en masse penge i processen?

Sidst, men ikke mindst, kan du gå efter madvarer, der er billige og mættende:

 

Fiberrige og mættende grøntsager:

  • gulerødder
  • kål
  • selleri
  • løg

 

Grove, stivelsesholdige madvarer:

  • kartofler
  • ris
  • bulgur
  • pasta

 

Med alle disse råd er du fuldstændig klar til at lave aftensmad på budget. Det gælder bare om at planlægge en smule mere og tænke kreativt, når du skal finde på nye retter.

 

📄 Hent oversigt som PDF

Sund aftensmad til hverdag

Det er ikke så svært, som det lyder, at lave sund aftensmad i hverdagen. Ofte kræver det ikke mere end andre typer af måltider – det kræver bare en smule tilvænning. Nedenfor kommer vi med flere lister over madvarer, der er gode at have med i dine sunde retter:

 

Madvarer med kostfibre

Noget af det bedste, du kan gøre for at lave sund aftensmad (og mad generelt), er at få nok kostfibre. Jo flere, jo bedre:

  • havtorn
  • avocado
  • hindbær
  • tørrede bønner
  • grønkål
  • ærter
  • quinoa
  • fuldkornspasta
  • fuldkornsrugbrød.

 

Sunde madvarer, du sikkert allerede har derhjemme
  • gulerod (A-vitamin)
  • rød peberfrugt (C-vitamin)
  • æg (D-vitamin)
  • broccoli (fibre og mineraler)
  • sild (fiskeolie).

 

Madvarer, der er sunde at spise hver dag
  • citroner (C-vitamin)
  • hvidløg (Antibakteriel)
  • havregryn (B-vitamin)
  • blåbær (fibre)
  • frø og kerner (protein, fedt og fibre).

 

Tag udgangspunkt i nogle af ingredienserne i listerne ovenfor, og find opskrifter, der indeholder dem. Så er du i hvert fald sikker på at få vitaminer og fibre ind i dine retter.

 

Et andet godt tip til at lave sund aftensmad er at lave kødfrie dage et par dage om ugen. Det er ovenikøbet også godt for miljøet. Med en eller flere dage med vegetarisk eller vegansk aftensmad får du mulighed for at spise meget mere grønt på nye måder.

 

Følg kostrådene, og lav aftensmad derudfra:

 

1. Spis varieret. Sørg for at lave aftensmad, der er varieret både i forhold til kød, grønt og tilbehør. Tænk i så forskellige retter som muligt.

 

2. Spis mere fisk. Du kan evt. indføre en eller to faste dage i ugen, hvor I skal spise fisk.

 

3. Spis mange grøntsager. Vælg retter, der bugner af grøntsager, og tænk gerne grøntsagerne i nye baner. Måske skal du stege spidskål eller putte dine peberfrugter i ovnen med fyld i.

 

4. Spis mindre mættet fedt. Mættet fedt findes i mejeri- og kødprodukter. Du skærer ned på det mættede fedt ved at vælge magre mejeriprodukter, skære ned på smør og vælge de magre kødtyper.

 

Hvis du bruger kostrådene som udgangspunkt, når du skal lave aftensmad, er du sikker på, at du får alle de rigtige madvarer ind. Den sunde aftensmad handler ikke kun om, hvad du spiser, men også om hvor meget og i hvilke sammenhænge. Derfor er det godt at se på aftensmaden som en del af en større helhed, hvor du eksempel også skal huske at være aktiv og drikke nok vand. Læs gerne resten af kostrådene også, så du er sikker på, at din sunde aftensmad også spiller sammen med din samlede sundhed.

 

Lav din signaturet, når du skal lave aftensmad til gæsterne

Der er altid lidt ekstra pres på, når du skal lave aftensmad til dine gæster. Du vil selvfølgelig gerne præstere dit bedste og lave lækker aftensmad til dine gæster. Når du får gæster, er det derfor oplagt at tage fat i nogle retter, der kræver lidt mere af dig. Dog kan det gå galt, hvis du vælger en ret, som du aldrig har lavet før. Du skulle jo nødig ende med at skulle bestille en pizza fra det nærmeste pizzeria, hvis madlavningen går galt.

 

Et godt tip er derfor, at du vælger en ret, som du har lavet mange gange før, og som du ved smager godt. Du har sikkert en signaturret, som du ved ikke kan gå galt. God aftensmad betyder ikke nødvendigvis, at du skal have alle pander og gryder i gang og eksperimentere med trøffel og kammusling.

 

Lad være med at tænke, at en gryderet ikke er fancy nok til dine gæster. Hvis smagen sidder lige i øjet, er det fuldstændigt lige meget, hvad du laver. Du kan med fordel tilføje ekstra lækkert tilbehør til retten, så den bliver mere ekstravagant. Du kan for eksempel pifte din on-point-gryderet op med et hjemmebagt foccaciabrød, ekstra krydderurter og en god rødvin. Så kan vi love dig, at dine gæster bliver ellevilde.

 

Hvis du alligevel giver dig i kast med en opskrift, som du ikke har prøvet før, så lad dine børn eller kæreste være forsøgskanin på retten inden. Lav en generalprøve, hvor du tester de forskellige elementer af – tro mig, der vil altid være et eller andet, der kan optimeres, hvis det er første gang, du laver en ret. Så hvorfor ikke lade dine gæster få den bedste version af retten?

 

✔️ Tip!

Husk også at tænke flere retter ind i menuen. Med en dessert eller en forret kan du give en ekstraordinær aften, uden at det kræver for meget af dig. Det kan for eksempel bare være pandekager eller vafler med is. Så behøver du ikke kunne kokkerere noget vildt.

 

Koden til lækker aftensmad er planlægning

Efter vores mange tips og råd til aftensmad er du forhåbentlig blevet klogere på, hvad du skal lave til aftensmad, og hvad du skal tænke med ind i overvejelserne for at gøre det så nemt som muligt for dig og din familie.

 

Uanset om du vælger at bestille en måltidskasse eller selv lave maden, er det vigtigt, at du planlægger dine måltider. Det giver dig mere overskud i hverdagen og gør også, at du kan lave lækker aftensmad på kortere tid. Planlægningen kan være noget af det vigtigste, hvis du vil have aftensmad, der både er sund, billig, børnevenlig og lækker.

 

Inden vi slutter helt af, får du lige de sidste tips fra os til planlægning af aftensmad:

 

  • Læs hele opskriften grundigt inden start. Flere skimmer blot opskriften, inden de begynder fra starten, hvilket kan gøre, at du mister flere punkter eller ikke er færdig med komponenterne på de rette tidspunkter. Når det gælder opskrifter og aftensmad, er timing en vigtig faktor. Hvis du har læst opskriften igennem fra start til slut, kører det hele som smurt, og du undgår, at din pasta er færdig før kødsovsen.

 

  • Gør madvarerne og ingredienserne klar fra start. Hak alle grøntsagerne og krydderurterne, rens fisken, eller vej de tørre ingredienser og stil dem i skåle. På den måde har du meget mere overskud, når du skal i gang med selve opskriften.

 

Nu kan du næsten ikke få flere tips med på vejen, og du er fuldstændigt klar til at gå madlavningsamok. Så hak, steg, pisk og kog alle dine lækre ingredienser sammen – hvad enten du skal lave en sund, billig, lækker eller børnevenlig aftensmad. Alt, det kræver, er en lille smule planlægning fra din side. Det er bare med at komme i gang.

 

Copyright – Kokkens Hverdagsmad – en naturlig del af Catering Danmark