Madspild

Hver dag smider danskerne store mængder mad ud, hvilket har store konsekvenser for miljøet og den enkeltes økonomi. En stor del af dette madspild sker i de private husholdninger, ca. 20% af de madvarer, vi køber, bliver aldrig brugt, men havner i stedet i skraldespanden. En måltidskasse kan være med til at mindske dette spild, da du undgår overskud fra madlavningen samt impulskøb i supermarkedet.

Desuden gør Kokkens Hverdagsmad en stor indsats for at minimere spildet. Vi køber ind efter, hvor mange kasser, der bliver bestilt. Vores it-system beregner den præcise mængde, så vi ikke får råvarer i overskud. Råvarerne bliver leveret den dag, hvor vi skal bruge dem, det betyder friske råvarer og dermed mindre madspild.

Mængden i måltidskassen er fastlagt på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Både med hensyn til indtagelse af frugt/grønt, kød og fuldkorn, men også portionsstørrelser som er afpasset børn og voksne. Nogle familier spiser mindre end andre, og i de tilfælde er det sund fornuft at bruge resterne fra aftensmaden i madpakken eller til frokost dagen efter.

Husk desuden, at du kan justere størrelsen på måltidskassen, hvis du på forhånd ved, at det ikke er hele familien, der spiser med en enkelt dag eller hele ugen.