MAN-LØR
SØNDAG
9:00 - 18:00
9:00 - 13:00

KUNDESERVICE

 70129999

Kalles nisseboller



Super lækre nisseboller med gulerod og kaneldrys – virkelig gode i december (og alle andre tidspunkter!)
Opskriften giver 8-10 nisseboller.

Du skal bruge:
20 g gær
3 dl danskvand
2 spsk. brun farin
2 tsk. stødt kanel
75 g groftrevet gulerod
50g grove havregryn
400g hvedemel
1 tsk. fint salt
75 g rugmel

Sådan gør du:
1. Rør 20 g gær ud i 3 dl danskvand.
2. Tilsæt brun farin, stødt kanel, groftrevet gulerod, grove havregryn
og 150 g hvedemel. Rør indtil det hele er godt blandet. Tilsæt salt,
rugmel, resten af hvedemelet og ælt i 5 minutter.
3. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
4. Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med
cirka 2 cm mellem hver.
5. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
6. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Tip! De er gode både varme og kolde.
De mætter godt og er virkelig lækre som eftermiddags- eller
madpakkeboller. De kan fryses, så lav gerne en stor portion.

Af admin