HVERDAGE 9:00 - 18:00

KUNDESERVICE

 70129999

For at du får mest muligt glæde af dine grøntsager, har vi lavet en guide til, hvordan du opbevarer dem bedst muligt.

Nogle grøntsager holder sig bedre i køleskabet, hvis du putter dem i plastposer, papirsposer eller plastbeholdere. Du kan også lade dem blive i den oprindelige emballage. Dog vil for meget fugt gøre skade på de fleste frugter og grøntsager, så husk at åbne plastposen eller prikke hul, så kondensfugten kan slippe ud. Opbevar for eksempel salat, spinat, agurk, forårsløg, asparges, kål, brocoli, frisk chili og citrusfrugter i plastposer i køleskabet. Pak eventuelt chilierne og gulerødderne ind i køkkenrulle, før du putter dem i plastikpose.

Grøntsager med jord på skal du opbevare særskilt i en grøntsagsskuffe nederst i køleskabet, så du undgår at få bakterier fra jorden i de andre varer i dit køleskab.

Desuden er det en god tommelfingerregel at holde frugt og grønt adskilt, da megen frugt især æbler og bananer udskiller ethylen, som fremmer modningsprocessen. Særligt ethylenfølsomme grøntsager er gulerødder, agurker og blomkål, som kan blive bløde og misfarvede af stoffet. Men broccoli og aubergine bliver også hurtigere dårligt, hvis du lægger dem sammen med frugt og grønt, der udskiller ethylen.

Vi har også lavet en flot plakat, som du selv kan printe og hænge op – Grøntsagstips

Agurk
Agurker holder en uges tid i deres plastindpakning i køleskabet. Agurken bliver blød hvis den opbevares for koldt. Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse – så smager den af mere.

Asparges (grønne)
Grønne asparges kan holde sig et par dage i en plastikpose køleskabet. Du kan forlænge holdbarheden ved at skære en cm af bunden og sætte dem i et glas vand med en pose trukket løst over.

Avocado
Avocadoer kan holde 2-7 dage, alt efter hvor modne de er. De opbevares bedst i en skål på køkkenbordet. Har du en halv avocado, kan du forhindre den i at blive brun ved at sprøjte citron på den, pakke den ind i film og lægge den i køleskabet. Gem stenen og læg den i din guacomole eller avocacosalat – så undgår du, at den bliver misfarvet.

Du kan sætte gang i dine avocadoers modningsproces ved at lægge dem sammen med tomat, æble eller banan. Omvendt bør du holde avocadoerne væk fra disse, hvis avocadoerne er modne

Blomkål
Blomkål holder nemt op til en måned i en plastpose i køleskabet.

Broccoli
Broccoli skal pakkes ind i en plastpose og opbevares i køleskabet. Her kan broccolien holde 1-2 uger.

Fennikel
Fennikel kan i op til tre uger i køleskab. Hvis den opbevares i en plastpose, bevarer den bedst sin sprødhed.

Gulerødder og andre rodfrugter
Rodfrugter opbevares i plastpose med lufthuller og ikke sammen med frisk frugt. Holdbarheden er 12-14 dage.

Nye gulerødder med grøn top bliver bløde, hvis du ikke skærer toppen af. Hvis de er blevet bløde, kan du redde dem ved at lægge dem i iskoldt vand i en halv time.

Kartofler
Skal opbevares et mørkt sted, så de ikke danner giftstof og bliver grønne – de bør ikke komme i køleskabet.

Krydderurter
Krydderurter skal helst opbevares i køleskab. Slatne krydderurter kan du lægge i isvand – det kvikker dem op.

Kål
Kål opbevares bedst pakket ind i en plastpose i køleskabet.

Løg
Løg bør ikke opbevares i køleskabet men i stedet et tørt og køligt sted, da de ikke tåler lys eller fugt. De må desuden ikke opbevares i plasticpose.

Peberfrugt
Peberfrugter skal du opbevare i køleskabet.

Porre
Porrer holder længst ved maksimalt 5 grader i en plastpose i køleskabet, hvor de kan holde 2 uger.

Salat
Babyleaves og andre salatblandinger kan holde omkring en uge, hvis du opbevarer dem i en plastpose i køleskabet. Læg salatbladende i koldt vand i et par minutter, så bliver de frisket op og skyllet for sand og jord.

Er salathovedet blevet kedeligt, kan det friskes op ved at blive lagt i vand i et stykke tid, eller du kan tage bladene fra stokken, skylle dem og komme dem i en plastpose.

Svampe
Svampe/champignoner holder længst i deres indpakning i køleskab, hvor de kan holde sig i cirka 1 uge. De holder sig også godt renset i en plastpose i køleskabet. Prik hul på emballagen, så kondensfugten kan slippe ud, og du undgår at svampene bliver slimede af fugten.

Lidt brunfarvning af dine champignoner betyder ikke noget.

Tomater
Tomater skal opbevares i en skål på køkkenbordet. Opbevarer du dem i køleskabet, går modningen i stå, og tomaterne mister smag og aroma.