Få mest muligt ud af dine grøntsager

For at du får mest muligt glæde af dine grøntsager, har vi lavet en guide til, hvordan du opbevarer dem bedst muligt.

Nogle grøntsager holder sig bedre i køleskabet, hvis du putter dem i plastposer, papirsposer eller plastbeholdere. Du kan også lade dem blive i den oprindelige emballage. Dog vil for meget fugt gøre skade på de fleste frugter og grøntsager, så husk at åbne plastposen eller prikke hul, så kondensfugten kan slippe ud. Opbevar for eksempel salat, spinat, agurk, forårsløg, asparges, kål, brocoli, frisk chili og citrusfrugter i plastposer i køleskabet. Pak eventuelt chilierne og gulerødderne ind i køkkenrulle før du kommer dem i plastikpose.

Grøntsager med jord på skal du opbevare særskilt i en grøntsagsskuffe nederst i køleskabet, så du undgår at få bakterier fra jorden i de andre varer i dit køleskab.

Desuden er det en god tommelfingerregel at holde frugt og grønt adskilt, da megen frugt især æbler og bananer udskiller ethylen, som fremmer modningsprocessen. Særligt ethylenfølsomme grøntsager er gulerødder, agurker og blomkål, som kan blive bløde og misfarvede af stoffet. Men broccoli og aubergine bliver også hurtigere dårligt, hvis du lægger dem sammen med frugt og grønt, der udskiller ethylen.

Vi har lavet en flot plakat, som du selv kan printe og hænge op – Grøntsagstips.  

Krydderurter smager dejligt, og er med til at give retterne et sidste touch, men hvilke krydderurter passer til hvilke retter? Vi har lavet et overblik til dig – Kokken krydderurter.